www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Manifest Voor een vrije artsenkeuze
Binnenkort stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel van de minister van VWS. Met dat
voorstel staat het kabinet op het punt een historische aantasting van een fundamenteel recht
door te voeren. Met het wijzigen van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet vervalt voor
Nederlandse burgers het recht om een eigen arts, zorgverlener of zorginstelling te kiezen.
Column - Ouderpower

'Zie ouders bij de huisarts binnenlopen die weten wat kind mankeert, welk middel ze willen, welke psycholoog #twijfel', twittert een gemeenteraadslid uit Coevorden. Want: 'in Drenthe gebruiken 15 op 1000 kinderen ADHD middelen, in Finland 1 op 1000. Roept dat geen vragen op?'

Kamerbrief over ADHD-behandeling door kinderarts
Naar aanleiding van het artikel ‘ADHD-kinderen vergeten bij decentralisatie’ in de Telegraaf van vanochtend heeft uw Kamer mij gevraagd om een reactie voor het Wetgevingsoverleg Jeugd van 3 november 2014.
Column - Open brief Brandpunt

Geachte makers van Brandpunt,

 

'Voor aankomende zondag maken we een item over ADHD. Graag zouden we jullie promo hierin willen verwerken. Is het mogelijk dat we deze mogen gebruiken? En zitten daar kosten aan verbonden?' vraagt uw productie-stagiaire mij, per e-mail, twee dagen na de uitzending van Argos. Een dag later gaat de telefoon en wordt dezelfde vraag nogmaals gesteld. Brandpunt heeft duidelijk haast.


AGENDA
DIVA 2.0 Training
26 November 2014

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Het Dok - ADHD en agressie
09 December 2014

De avond zal plaatsvinden op de vestiging van Het Dok Rotterdam (Diergaardesingel 70) van 20.00 uur tot 21.30 uur (vlakbij Rotterdam Centraal Station).

Klik hier voor aanmelden

Cursus Coaching I voor beginners
12 December 2014

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Congres: "Wat werkt wel ?" Bij kinderen en volwassenen met ADHD
09 Januari 2015

Jaarbeurs, Utrecht, 09.00 - 18.00 uur.


Klik hier voor meer info en programma.

Klik hier voor direct inschrijven!WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
Wetenschappelijk nieuws

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER