www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Feiten en opmerkingen n.a.v. Brandpunt (19 oktober 2014)

Door: Stichting ADHD Netwerk, Patiëntenvereniging Impuls, Stichting SUZAN!¡, Oudervereniging Balans, en vele anderen

Naar aanleiding van de eenzijdige, onwetenschappelijke en tendentieuze berichtgeving in Brandpunt over ADHD bij volwassenen op zondag 19 oktober 2014 proberen wij in deze reactie een aantal meningen en vooronderstellingen te nuanceren op basis van wetenschappelijke informatie, ten behoeve van mensen met ADHD en de beroepsgroep die hen behandelt.

Aankondiging Congres "Wat werkt? Bij kinderen en volwassenen met ADHD.

Bij dezen bent u van harte uitgenodigd voor het congres van het ADHD Netwerk op vrijdag 9 januari 2015, Jaarbeurs, Utrecht.

ADHD is vaak een oorzaak van levenslange hinder en problemen. Effectieve behandeling met medicatie en gedragstherapie is beschikbaar voor kinderen en volwassenen. Is er ook meer? Is het nu echt zo dat lifestyle, voeding, bewegen, en goed slapen zoveel verschil kunnen maken zijn bij de aanpak van ADHD? En zijn neurofeedback, diëten en voedingssupplementen nu echt effectief?

Column - Vriendelijk bedankt
Op een donderdag in september krijg ik bezoek van het VPRO-programma Argos. Dit omdat ik mijn medewerking heb toegezegd aan een item over ADHD en Strattera.
Kunstveiling ADHDFund!
Via www.ADHDFund-art.com wordt vanaf woensdag 15 oktober een online kunstveiling ten behoeve van Stichting ADHDFund georganiseerd.

ADHDFund is een onafhankelijk, internationaal crowdfund voor onderzoek naar ADHD. ADHDFund (www.adhdfund.com) plaatst onderzoek online waaraan gedoneerd kan worden, op basis van de wensen van patiënten. Reden dat ADHDFund in april dit jaar van start ging is dat de onderzoeksbudgetten van de overheid leeg zijn, en innovatie en onderzoek voor mensen met ADHD hard nodig zijn!


AGENDA
Cursus Coaching I voor beginners
31 Oktober 2014

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Cursus ADHD, ASS en AS II
07 November 2014
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Lezing: “ADHD, Autisme, Dyslexie……, probleem of gave?”
13 November 2014

Aanvang : 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)

Einde: 22.00 uur

Locatie: Bijdorp, zaal 2

Adres: Bijdorplaan 471 – 477, 2713 SZ Zoetermeer

Entreeprijs: 10 euro/studenten 5 euro

Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting.

Aanmelden kan via dit e-mailadres:  

Klik hier voor meer info

Cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij ouderen
14 November 2014
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.


WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
Wetenschappelijk nieuws

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER