www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Anne van Lammeren (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
ADHD in de media
Een aantal weken geleden schreef ik een open brief aan de makers van De Monitor. Hierin uitte ik mijn ongerustheid met betrekking tot het item over ADHD en medicatie dat op zondag 14 februari 2016 wordt uitgezonden. De brief wordt veel geretweet op Twitter en geliked op Facebook. Ook De Monitor reageert via Twitter op mijn brief.

 

Mindfulness based cognitive therapy versus treatment as usual
Het primaire doel van deze studie is de effectiviteit te onderzoeken van Mindfulness Based Cognitive Therapie (MBCT) in aanvulling op Treatment As Usual (TAU) bij volwassenen met ADHD.
Congres ADHD en verslaving ICASA - juni 2016
Op 23 juni 2016 vindt in Brussel het 2e Internationale ADHD en Verslaving Congres plaats, georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel en the International Collaboration ADHD and Substance Abuse (ICASA). Wetenschappers worden aangemoedigd abstracts in te dienen om hun werk op het gebied van ADHD te presenteren, al dan niet gerelateerd aan verslaving. Klik hier voor het programma met vooraanstaande internationale experts. 
Column - Tussen wal en schip

"Volgende week vrijdag komen papa en mama je halen. Je mag dan met ons mee naar huis. Voorgoed. Je slaapt dan weer in je eigen kamertje en je bent weer dicht in de buurt bij je broertje, opa, oma en de poezen. We zijn daar heel erg blij om, want we hebben je zo gemist."


AGENDA
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
17 Februari 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Medicatie I voor beginners
19 Februari 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

DIVA 2.0 Training
02 Maart 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Cursus Coaching I voor beginners
16 Maart 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.41E NETWERKMEETING
41e Netwerkmeeting

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER