www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Ouderpower

'Zie ouders bij de huisarts binnenlopen die weten wat kind mankeert, welk middel ze willen, welke psycholoog #twijfel', twittert een gemeenteraadslid uit Coevorden. Want: 'in Drenthe gebruiken 15 op 1000 kinderen ADHD middelen, in Finland 1 op 1000. Roept dat geen vragen op?'

Kamerbrief over ADHD-behandeling door kinderarts
Naar aanleiding van het artikel ‘ADHD-kinderen vergeten bij decentralisatie’ in de Telegraaf van vanochtend heeft uw Kamer mij gevraagd om een reactie voor het Wetgevingsoverleg Jeugd van 3 november 2014.
Column - Open brief Brandpunt

Geachte makers van Brandpunt,

 

'Voor aankomende zondag maken we een item over ADHD. Graag zouden we jullie promo hierin willen verwerken. Is het mogelijk dat we deze mogen gebruiken? En zitten daar kosten aan verbonden?' vraagt uw productie-stagiaire mij, per e-mail, twee dagen na de uitzending van Argos. Een dag later gaat de telefoon en wordt dezelfde vraag nogmaals gesteld. Brandpunt heeft duidelijk haast.

Feiten en opmerkingen n.a.v. Brandpunt (19 oktober 2014)

Door: Stichting ADHD Netwerk, Patiëntenvereniging Impuls, Stichting SUZAN!¡, Oudervereniging Balans, en vele anderen

Naar aanleiding van de eenzijdige, onwetenschappelijke en tendentieuze berichtgeving in Brandpunt over ADHD bij volwassenen op zondag 19 oktober 2014 proberen wij in deze reactie een aantal meningen en vooronderstellingen te nuanceren op basis van wetenschappelijke informatie, ten behoeve van mensen met ADHD en de beroepsgroep die hen behandelt.


AGENDA
Cursus psycho-educatie voor jongvolwassenen met ADHD (17-25 jaar)
24 November 2014
Wat? Psycho-educatie voor jongvolwassenen met ADHD (17-25 jaar)
Wanneer? 6 sessies vanaf 24 maart 2014
Waar? Centrum ZitStil, Kruishofstraat 341, Wilrijk
Prijs? € 160,00
DIVA 2.0 Training
26 November 2014

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Het Dok - ADHD en agressie
09 December 2014

De avond zal plaatsvinden op de vestiging van Het Dok Rotterdam (Diergaardesingel 70) van 20.00 uur tot 21.30 uur (vlakbij Rotterdam Centraal Station).

Klik hier voor aanmelden

Cursus Coaching I voor beginners
12 December 2014

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
Wetenschappelijk nieuws

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER