www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Anne van Lammeren (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Driftbuien

"Mama, wil jij mijn veters wat strakker strikken?", vraagt dochter. Ze is twaalf, maar motorisch nog niet altijd even handig en daarom help ik haar soms. "Vandaag even niet", zeg ik. "Je hebt het eerste uur gym, het is al laat en je moet nu echt gaan. Daarbij krijg je de ritsen niet meer dicht als de schoenen strak zitten." Ze kijkt me aan, verandert van kleur en ontploft.

Oproep voor onderzoek ADHD en Mindfulness

Een onderzoeksteam bestaande uit Nienke Siebelink (Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie), Dr Corina Greven (Karakter, Donders Instituut), Prof Anne Speckens (Radboud Centre voor Mindfulness), Prof Susan Bögels (UvA Minds), en Prof Jan Buitelaar (Karakter, Donders Instituut) is op zoek naar deelnemers aan een onderzoek naar de effectiviteit van een mindfulness training voor kinderen met ADHD en hun ouders. 

ADHD medicatie voor volwassenen - feiten en refs
Reactie van het ADHD Netwerkbestuur n.a.v. de Lareb melding van 3 gevallen van overlijden bij personen die met Ritalin werden behandeld: onderzoek naar de samenhang is niet verricht, zodat allerminst vaststaat of het overlijden wel met Ritalin te maken had. Het is onverantwoordelijk patiënten in onzekerheid te brengen over hun medicatie, zonder eerst onderzoek te doen naar de ware toedracht.
Column - Dood door Ritalin?

'Mogelijk drie volwassenen dood door Ritalin', kopt de NOS. Met dit nieuwsbericht word ik geconfronteerd op mijn vakantieadres. Via een veel te trage internetverbinding probeer ik meer nieuws over dit onderwerp te vinden. Al snel kom ik erachter dat de ophef groot is en dat er weer veel rechtgezet zal moeten gaan worden.


AGENDA
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
07 Juni 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Lezing 'De creatieve chaoot als type mens'
20 Juni 2017

In het kader van de jaarafsluiting geeft Peggy Schut in het ADHD Café Breda een lezing. Het tweede deel van de avond bestaat uit interactieve en ludieke activiteiten. Tijd: 20.00-22.00 u (zaal open v.a. 19.30 u). Entree € 5,-

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
25 Augustus 2017
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
DIVA 2.0 Training
30 Augustus 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
WETENSCHAPPELIJK NIEUWS

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER