www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Rob Rodrigues Pereira (kinderen/jeugd)
Nannet Buitelaar - secretaris (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Motorisch onhandig
"Na de gymles heeft de docent even met me gepraat. Ze zei dat ik moeite heb met het vangen van ballen en het zwaaien in de ringen. Ze schatte me twee jaar ouder dan ik ben, dus niet 12, maar 14. Tegelijkertijd zegt ze dat ik de motoriek heb van een achtjarige. Ze gaat me oefeningen mee naar huis geven."
Column - Zestien
Zestien jaar geleden werd je geboren. Midden in de nacht braken spontaan de vliezen. Vier weken voor de uitgerekende datum. Je was niet alleen te vroeg, maar ook veel te klein. Maar 41 centimeter en 1625 gram.
Column - Hersenziekte
'In de klas heeft ze een plekje gekregen vooraan. Dat heeft ze niet zelf uitgezocht, maar dat werd haar toebedeeld, omdat ze er om vroeg, door haar gedrag. En dan een stelletje jongens om haar heen als erehaag. En dat alles om haar geklets maar af te remmen. Ze kon goed werken als ze zin had. Maar dat laatste moet ik er wel bij zeggen. Plotseling lag ze met haar hoofd op haar armen. Of ze keek boos. Ze is wat wispelturig. Als je wilt, kun je best werk leveren. Ga je dat ook doen?'
Werken aan INTIMITEIT bij relaties met ADHD partner
Partners van ADHDers zijn vaak een vergeten groep m.b.t. het effect dat een partner met ADHD kan hebben op de relatie. Een recent artikel Life With a Partner with ADHD: The Moderating Role of Intimacy beschrijft een onderzoek naar de rol van intimiteit op de tevredenheid van de relatie bij stellen waarvan een partner ADHD heeft.

AGENDA
EPA 2017
01 - 04 April 2017

The 25th European Congress of Psychiatry (EPA 2017) will facilitate learning, discussion, and exchange among European and international psychiatrists together with leaders of stakeholder organisations in mental health. Guided by the motto “Together for Mental Health,” a special focus of the EPA Congress will be the dialogue between neurosciences and social sciences in the context of a psychiatry congress, overcoming the traditional separation between the domains of biology and human relationships, which has misled for too long our profession and public opinion.​ Join us in Florence on 1-4 April 2017.​

NVVP - 45e voorjaarscongres
05 - 07 April 2017

Datum:5 apr 2017 t/m 7 apr 2017

Locatie: MECC, Maastricht
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
05 April 2017
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Medicatie I bij ADHD bij volwassenen voor beginners
12 April 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.44E NETWERKMEETING
44e NETWERKMEETING

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER