www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Column - Andere wereld
“In Nederland gelden vanaf maandag 23 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die door de Rijksoverheid zijn opgelegd. Bijeenkomsten in heel Nederland worden uitgesteld. Deze maatregel geldt tot 1 juni 2020 voor heel Nederland. Door deze overmachtsituatie is het evenement waarvoor jij tickets hebt gekocht helaas uitgesteld."
Column - Oorlogstijd
“Morgen ga je sowieso niet naar school. Kabinetsmaatregelen of niet. In het begin deed ik er misschien wel een beetje makkelijk over, maar het coronavirus begint nu toch wel serieus te worden.” Dochter kijkt me boos aan en kan ieder moment gaan ontploffen. “Ben je gek geworden of zo? De opkomsten van de Scouting gaan voorlopig ook al niet meer door. Wat moet ik met mijn leven zonder mijn vrienden? Ik ga gewoon naar school!”
53 Netwerkmeeting 19 maart 2020 afgelast
Na rijp beraad heeft het bestuur van het ADHD Netwerk moeten besluiten om de Netwerkmeeting voor komende week donderdag 19 maart a.s. af te gelasten. De bestuursleden zijn tot deze stap gekomen naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen rondom COVID-19 in Nederland en het advies van de Federatie Medisch Specialisten om bezoek aan externe bijeenkomsten van zorgprofessionals voorlopig af te raden.
Het ADHD Netwerk wil dit advies naleven om de risico's op verspreiding niet te verhogen.Wij zijn in overleg met de sprekers van deze Netwerkmeeting om te onderzoeken of zij op een ander moment hun lezing kunnen houden voor ons Netwerk. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. 
Column - Gemiste kansen
“Het moet gezegd. Deze aflevering van ADHDennis was een stuk beter dan de missers van vorige week. Eindelijk emoties. En dat is ook precies wat een pas gestelde diagnose met je doet, omdat het zoveel verklaart. Alles valt op de plek. Nu hopelijk nog een goede behandeling…”, schreef ik ruim 2 weken geleden op Twitter. We hadden net kunnen zien hoe Dennis werd gediagnostiseerd en wat dit met hem deed.

AGENDA
Online cursus Medicatie bij ADHD bij volwassenen
24 April 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Snel ingepraat worden over medicatie bij volwassenen met ADHD? Tot de doelgroep van de cursus behoren psychiaters, artsen, verpleegkundig specialisten en andere beroepsbeoefenaren die de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling hebben gevolgd.

 

Deze cursus wordt online gegeven via Zoom van 09.00 - 12.00 uur. U krijgt na inschrijving instructies en huiswerk toegestuurd.

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
27 Mei 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.

Cursus ADHD en slaapproblemen
29 Mei 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Dit is een interactieve cursus over ADHD, slaap en gezondheid, voor mensen met enige klinische ervaring met ADHD bij volwassenen, die al kennis hebben van de diagnostiek en behandeling van ADHD. Als dat nog niet het geval is, wordt aangeraden eerst de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen te volgen.

DIVA-5 Training
03 Juni 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!PRESENTATIES CONGRES ADHD EN LIFESTYLE
Presentaties Congres ADHD en Lifestyle
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER