www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Brugklas
Een paar weken voor de zomervakantie gaat dochterlief kennismaken met haar nieuwe klas. Ze is zenuwachtig, want alles is nieuw. Haar klasgenootjes, haar mentor en een groot gebouw. Gelukkig komt ze enthousiast thuis. De brugklas is leuk!
Nieuw onderzoek via ADHDFund

EYE ADHD, 'In het oog van ADHD'

In dit innovatieve onderzoek bekijken we de werking van het oog bij ADHD. We willen vaststellen hoe visuele problemen samenhangen met ADHD en met het slaap/waak ritme dat bij ADHD vaak verlaat is. Zo willen we uitvinden of we ADHD via het oog gunstig kunnen beïnvloeden. Kinderen met ADHD hebben namelijk vaker visuele problemen dan normaal, bijvoorbeeld met bij- en verziendheid. Volwassenen met ADHD zijn vaker dan gemiddeld overgevoelig voor licht.

Column - Spoken
We hebben een serieus probleem. Iedere avond als het bedtijd is gaat dochterlief de strijd met ons aan. Ze heeft nooit tijd en zin om naar bed te gaan. Maar dat is het ergste niet. Ook 's nachts komt er weinig van slapen. Ze spookt.
Klachten over methylfenidaat retard Mylan
Sinds enige tijd zijn er alternatieven voor het merkpreparaat Concerta, dat langwerkend methylfenidaat bevat voor de behandeling van ADHD. 

AGENDA
Landelijke contactdag Impuls & Woortblind
19 September 2015
Datum: zaterdag 19 september
Plaats: Attractieprak Duinrell (Zomertheater), Wassenaar
Tijd: 10.00 - 16.30
Opleiding tot ADHD-coach
21 September 2015

Een intensief jaartraject waarin professionals opgeleid worden om mensen met ADHD een stap verder te helpen. Niet alleen in 'structuur en regelmaat', maar vooral in zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfkennis. De opleiding maakt o.a. gebruik van oplossingsgericht werken (Insoo Kim berg), traumawerk (Levine) en brainbased coaching (Siegel en Schwarz).

Informatieavond in Delft op 15 april en op 1 september.

Cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
30 September 2015
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
28 Oktober 2015
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER