www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Carien Smeets (kinderen/jeugd)
Patricia van Wijngaarden (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Congres ADHD & Lifestyle succesvol verlopen
Op donderdag 6 februari 2020 vond het congres ADHD & Lifestyle plaats in de Jaarbeurs. De waardering was voor het programma was hoog. Een kleine greep uit de reacties van deelnemers na afloop: 'goede kwaliteit sprekers, actuele onderwerpen', 'zeer leerzaam', 'leuk dat Bint korte theater scènes deed'. De meeste presentaties van de sprekers en workshopleiders zijn nu na te lezen op deze site.
Column - Kijkcijfers
“Medicatie uittesten voor de kijkcijfers. En dan zeggen dat het heftig is om dit aan kinderen te geven. Sorry, ik vind hier iets van”, twitterde ik gisteravond naar aanleiding van de vijfde aflevering van ADHDennis, een televisieprogramma over ADHD. Even daarvoor had ik een soort dienblaadje gezien met pilletjes die werden uitgedeeld aan Dennis en de andere mensen die het programma maken. Ondertussen werd er leuk en lollig gedaan.
Column - Chaotisch brein
"Komend weekend ga je jouw kamer opruimen. De troep wordt steeds erger. Als ik de schone was in je kast wil leggen, breek ik zowat mijn nek. Dit is niet leuk meer.” Dochter ligt filmpjes te kijken in bed en kijkt me wazig aan. “Je weet toch best dat ik beter functioneer met veel rommel om me heen?"
Televisieserie over ADHD
In een televisieserie (2020) onderzoekt presentator Dennis Weening of zijn innerlijke onrust voortkomt uit ADHD. Hij bezoekt bekende en onbekende lotgenoten, om te achterhalen hoe zij omgaan met de drukte in hun hoofd. Hij laat zien hoe het er bij hem thuis en in zijn werk aan toegaat en laat zich informeren door deskundigen.

AGENDA
Cursus Coaching van ADHD bij volwassenen
19 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Tijdens deze interactieve cursus leer je de gevoelige ADHD patiënt op een goed aansluitende manier te coachen. Wat voor de meeste mensen een ‘open deur is’, gaat dat niet op voor de ADHD patiënt, met alle schuld en schaamte gevoelens van dien, dus hoe kun je dat tactisch brengen? Waar moet je allemaal aandacht voor hebben? Het zijn vaak enthousiaste mensen met een rookgordijn, dat maakt het soms ingewikkeld om de problematiek te zien en aan te pakken. Het zijn leuke-, niet bepaald doorsnee mensen en zij hebben een eigen aanpak nodig!

Cursus Medicatie bij ADHD bij volwassenen
21 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Snel ingepraat worden over medicatie bij volwassenen met ADHD? Tot de doelgroep van de cursus behoren psychiaters, artsen, verpleegkundig specialisten en andere beroepsbeoefenaren die de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling hebben gevolgd. De cursus is geheel interactief voor zowel beginners als gevorderden.

DIVA-5 Training
11 Maart 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen]
27 Maart 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.PRESENTATIES CONGRES ADHD EN LIFESTYLE
Presentaties Congres ADHD en Lifestyle
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER