www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Patricia van Wijngaarden (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Toetsweek
"Mama, waarover gaat je column deze keer?", vraagt dochterlief. Het eerste wat me te binnenschiet is: over de toetsweek schrijven die vandaag is begonnen. "Dan kan ik het hebben over je 'goede' concentratie en je 'goede' planning." Dochter kijkt me aan en zegt: "maar dat heb ik helemaal niet!"
Reactie op “Methylfenidaat voor “ADHD” bij volwassenen" in GEBU, 2016
Het ADHD Netwerk distantieert zich van de tekst die onlangs werd gepubliceerd in het Geneesmiddelen Bulletin over het voorschrijven van methylfenidaat aan volwassenen met ADHD (“Methylfenidaat voor “ADHD” bij volwassenen: placebo of nocebo?”) 
TRACE studie
Voor een studie naar de effecten van een dieetbehandeling bij kinderen met ADHD (TRACE: www.project-trace.nl), is een campagne gestart voor een landelijke werving. Zie hier voor meer informatie. 
Dure dex, en wat nu - informatie van het ADHD Netwerkbestuur
Nu magistraal bereide dexamfetamine voor veel mensen onbetaalbaar is geworden met de komst van het geregistreerde Amfexa, zijn veel mensen op zoek naar mogelijkheden om toch hun effectieve medicatie te kunnen blijven gebruiken. 

Het bestuur van het ADHD Netwerk stelt zich op het volgende standpunt:


AGENDA
Symposium Infantpsychiatrie :
28 Juni 2016

Symposium voor professionals in de zorg over afwijkende gedragskenmerken bij jonge kinderen (0-6 jr) die een voorbode of eerste uiting kunnen zijn van stoornissen zoals autisme of ADHD. 

Locatie: Cinemec Nijmegen, tijd 9.30 uur - 17.00 uur. Prijs €195,- 

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
29 Juni 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

NBO Basiscursus Verstandelijke beperkingen en psychiatrie, in de praktijk 2016
05 Juli 2016
NBO cursus, Parnassia Den Haag, 9.30 – 15.30 uur.
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
16 September 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER