www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Laetitia Smarius (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Opa

Opa is dood. Hij had kanker. Nooit meer samen kamperen in Duitsland, niemand meer die lekkere bladerdeeghapjes maakt en ook niemand meer die moppert. Oma moet vanaf nu alleen eten en alleen slapen. Een klein zwart hondje mist zijn baasje. Het is leeg.

Sweat it out? De gunstige effecten van sport
Recent onderzoek geeft aan dat sportbeoefening potentieel een gunstig effect kan hebben in het bijzonder bij kinderen met ADHD. Het doel van de review is om systematisch de acute en chronische effecten van cardio en non cardio sportbeoefening op een aantal functies bij kinderen met ADHD te analyseren en om dit bij volwassenen eveneens na te gaan.
ADHD bij volwassenen toont vele gezichten
De symptomen van volwassenen met ADHD lopen sterk uiteen. Ook de oorzaken van ADHD bij volwassenen zijn divers, concluderen Jeanette Mostert en Marten Onnink van het Radboudumc. Klik hier voor een nieuwsbericht over hun onderzoek.
Column - Afgeleid

Help! De deadline voor deze column is verstreken en er staat nog geen letter op papier. Er is nog geen onderwerp, geen titel, niks. Voor mij zie ik een leeg scherm. Om mij heen zie ik daarentegen genoeg. Allemaal zaken die mij afleiden van het schrijven.


AGENDA
NBO Basiscursus Verstandelijke beperkingen en psychiatrie, in de praktijk 2016
25 Oktober 2016
NBO cursus, Parnassia Den Haag, 9.30 – 15.30 uur.
DIVA 2.0 Training
26 Oktober 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Medicatie I voor beginners
16 November 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Basiscursus Transdiagnostische behandeling van eetstoornissen
17 November 2016
NBO cursus, PsyQ, Den Haag, 9.30 – 17.00 uur.


43E NETWERKMEETING
43e Netwerkmeeting

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER