www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Informatie over ‘hard’ afsluiten van zorgproducten ADHD

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft informatie gegeven over de overheveling van ADHD-zorg door de kinderarts naar de jeugdwet per 1 januari 2015. In verband daarmee moeten DBC-zorgproducten met diagnose ADHD op 31 december 2014 ‘hard’ afgesloten worden. Dit maakt het mogelijk de kosten voor ADHD-zorg over 2014 ten laste van de Zorgverzekeringswet en over 2015 ten laste van de Jeugdwet te brengen.

Column - Monsters onder het bed
Dochterlief slaapt al maanden slecht. Omdat ik denk dat het door de ADHD medicatie komt, geef ik haar 's middags een lagere dosering. Maar de slaapproblemen blijven. Vaak ligt ze wakker tot diep in de nacht. En dan overdrijf ik niet. Pas wanneer ik bepaalde angstige trekken bij haar zie begrijp ik dat ze slecht slaapt door angst.

 

Schengenverklaring
Gaat u binnenkort op reis en neemt u medicijnen mee? Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, mag u niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het bezit en gebruik van opiumwetmiddelen streng verboden. Voor het reizen met deze medicijnen moet u een officiële verklaring aanvragen: een Schengenverklaring of een Engelstalige medische verklaring. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) legaliseert deze verklaringen vanaf 1 januari 2015. Tot die tijd was het CIBG hiervoor verantwoordelijk.


Column - Jaaroverzicht
Januari

Het jaar begint 'goed' met de uitspraken op Twitter van Michel van Dijk, gemeenteraadslid van de gemeente Haarlemmermeer. Volgens hem willen mensen kinderen volproppen met pillen, terwijl het probleem vaak bij hen ligt. Professionals en ouders reageren geschokt en van Dijk twittert dat hij allemaal idioten, malloten en onfrisse types achter zich aan heeft zitten.


AGENDA
You can't teach an old dog new tricks, can you ?
30 Januari 2015

Over ontwikkelings- en persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen

Perron 3, Rosmalen

10.00 - 16.00 uur

Cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
30 Januari 2015
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Lezing: ADHD, Autisme, Dyslexie: probleem, gave of normaal?
09 Februari 2015

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur), einde: 22.00 uur

Adres: Kerkstraat 48A, 3764 CT Soest

Entreeprijs: 10 euro/studenten 5 euroincl. koffie/theeReserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres:

 

Klik hier voor sprekers

Congres vroegsignalering en vroeghulp
12 Februari 2015
Datum: 12 februari 2015
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Mercure - Zwolle
Prijs: € 295,- (ex. BTW)
€ 75,- (ex. BTW) voor voltijdstudenten zonder dienstverband (max. 10)


WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
Wetenschappelijk nieuws

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER