www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Minder Ritalin!
'Jeugdpsychiaters: schrijf minder vaak Ritalin voor', kopte het NRC vorige week donderdag. Medicijnen tegen ADHD, zoals Ritalin en Concerta, zouden soms zonder grondig onderzoek worden voorgeschreven. Dat moet anders, stellen jeugd- en kinderpsychiaters in een statement dat hun beroepsvereniging NVvP overhandigde aan staatssecretaris Van Rijn.
GGZ Nieuws: Urgent! Privacy jeugd in gevaar!

'GEEN DIAGNOSE-INFORMATIE OP FACTUUR JEUGDZORG'

Oproep: geen doorbreking medisch beroepsgeheim voor financiële controle

Zorgverleners uit de jeugdzorg roepen Kamerleden en staatssecretaris Van Rijn op het medisch beroepsgeheim te respecteren. Financiële controle van declaraties is mogelijk zonder het medisch beroepsgeheim te doorbreken. De staatssecretaris zou een gedegen onderzoek naar een goede regeling moeten starten. Steun deze oproep en onderteken hem ook!

Column - ADHD en werk
Een leven met structuur en een normaal dag- en nachtritme om uitgeslapen op het werk te komen. Me niet zo snel vervelen en een wat minder uitgebreide CV met heel veel verschillende banen. Gewoon een sociale collega kunnen zijn en werken van 8 tot 5. Het lijkt me heerlijk.
Vacature: managementassistente

Het bestuur heeft een vacature voor de taak van managementassistente. Zij verzorgt/ondersteunt het Netwerk bij de administratieve, financiële en secretariële activiteiten van het Netwerk maar ook de website en de nieuwsbrief.


AGENDA
Lezing: ADHD, Autisme, Dyslexie: probleem, gave of normaal?
19 Mei 2015

Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur), einde: 22.00 uur

Adres: 't Pakhuis, Bankastrat 116, 3531 HH  Utrecht

Entreeprijs: 10 euro/studenten 5 euroincl. koffie/thee.

Reserveren vooraf is wenselijk i.v.m. de zaalbezetting. Aanmelden kan via dit e-mailadres:

 

Klik hier voor sprekers

5th World Congress on ADHD Glasgow
28 Mei 2015
Cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
26 Juni 2015
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Landelijke contactdag Impuls & Woortblind
19 September 2015
Datum: zaterdag 19 september
Plaats: Attractieprak Duinrell (Zomertheater), Wassenaar
Tijd: 10.00 - 16.30SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER