www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Sandra Kooij (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Trots!
Ooit deed ik het eerder. Toen ik vijf jaar geleden columns begon te schrijven voor het ADHD Netwerk was ik slank. Ik was in een jaar meer dan 30 kilo afgevallen, inclusief een buikwandcorrectie en een borstverkleining. Mijn kledingkast hing vol met leuke kleren. 
Methylfenidaat en stotteren
In een gerandomiseerde cross- over trial aangetoond dat behandeling met een acute dosis methylfenidaat effectief is voor stotteren bij gezonde jonge mannen. Omdat tot nu toe geen enkele medicatie effectief is voor stotteren, is dit een belangrijke bevinding. Lees hier een samenvatting van dit onderzoek.
Column - Successen
'Het handschrift is onregelmatig: digitaal inleveren van werkstukken en proefwerken lijkt mij beter, schrijven kost hem nog wel heel veel moeite.' Dit advies ontvang ik naar aanleiding van de schrijftest die de school bij zoon heeft afgenomen.
Bijbetaling voor Amfexa
De uitvoeringsorganisatie Farmatec heeft besloten Amfexa op te nemen in het Geneesmiddelen Vergoedingen Systeem. Het wordt vergoed tot de cluster limiet die ook voor methylfenidaat en dergelijke geldt. Dat betekent het volgende: Op dit moment kost een doosje van 30 tabletten Amfexa 5mg € 31,08, hiervan wordt € 3,63 vergoed en de te betalen eigen bijdrage wordt dan € 27,45. Als voorwaarde wordt gesteld dat de arts eerst methylfenidaat heeft geprobeerd. Vanaf 1 mei wordt de prijs van Amfexa verlaagd naar € 27,18 per 30 tabletten, dat is ten opzichte van nu een verlaging van €3,90 per verpakking. De eigen bijdrage is dan per 1 mei € 23,55 per doosje.

De gedoogperiode wordt overigens verlengd tot 1 mei.
Vergoedingsoverzicht voor de eigen bijdrage voor ADHD medicatie

AGENDA
DIVA 2.0 Training
03 Juni 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

2e Internationale Congres ADHD en Verslaving (ICASA)
23 Juni 2016

Op 23 juni 2016 vindt in Brussel het 2e Internationale Congres ADHD en Verslaving plaats, georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel en the International Collaboration ADHD and Substance Abuse (ICASA).  Klik hier voor het programma met vooraanstaande internationale experts. 

Symposium Infantpsychiatrie :
28 Juni 2016

Symposium voor professionals in de zorg over afwijkende gedragskenmerken bij jonge kinderen (0-6 jr) die een voorbode of eerste uiting kunnen zijn van stoornissen zoals autisme of ADHD. 

Locatie: Cinemec Nijmegen, tijd 9.30 uur - 17.00 uur. Prijs €195,- 

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
29 Juni 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.42E NETWERKMEETING
42e Netwerkmeeting

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER