www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Sandra Kooij (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Successen
'Het handschrift is onregelmatig: digitaal inleveren van werkstukken en proefwerken lijkt mij beter, schrijven kost hem nog wel heel veel moeite.' Dit advies ontvang ik naar aanleiding van de schrijftest die de school bij zoon heeft afgenomen.
Bijbetaling voor Amfexa
De uitvoeringsorganisatie Farmatec heeft besloten Amfexa op te nemen in het Geneesmiddelen Vergoedingen Systeem. Het wordt vergoed tot de cluster limiet die ook voor methylfenidaat en dergelijke geldt. Dat betekent het volgende: Op dit moment kost een doosje van 30 tabletten Amfexa 5mg € 31,08, hiervan wordt € 3,63 vergoed en de te betalen eigen bijdrage wordt dan € 27,45. Als voorwaarde wordt gesteld dat de arts eerst methylfenidaat heeft geprobeerd. Vanaf 1 mei wordt de prijs van Amfexa verlaagd naar € 27,18 per 30 tabletten, dat is ten opzichte van nu een verlaging van €3,90 per verpakking. De eigen bijdrage is dan per 1 mei € 23,55 per doosje.

De gedoogperiode wordt overigens verlengd tot 1 mei.
Vergoedingsoverzicht voor de eigen bijdrage voor ADHD medicatie
Afscheid van Superfran
Helaas heeft Francien de Jong aangegeven te stoppen met het tekenen van de maandelijkse avonturen van Superfran. Jarenlang sierde Superfran de homepage van de website van het ADHD netwerk. De vele avonturen die Superfran beleefde waren meestal hilarisch en herkenbaar. Het bestuur van het ADHD netwerk bedankt Francien voor de 70 tekeningen die ze in de loop der jaren heeft gemaakt. Vandaag is de laatste tekening te zien op de website. Tevens heeft Suzan Otten Pablos een speciale column aan Superfran gewijd.
Column - Superfran
Ze heeft helemaal geen lage frustratiedrempel.

Ze onthoudt alles, als ze het niet vergeet.

Ze is ruimschoots op tijd + 30 minuten.

En ze chaotiseert haar orde, met flair.

Hoe het hoort?

Met oren… niet dan?

Superfran gaat de wereld veroveren.

Morgen.


AGENDA
lezing ADHD, Autisme, Dyslexie……, probleem of gave
12 Mei 2016
Interactieve lezing, een persoonlijk verhaal, informatie over wetenschappelijk onderzoek naar positieve kanten van bovengenoemde labels. Locatie: De Roos in Amsterdam, tijd 19.30 uur - 22.00 uur.
Medicatie I voor beginners
18 Mei 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
27 Mei 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

DIVA 2.0 Training
03 Juni 2016

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.42E NETWERKMEETING
42e Netwerkmeeting

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER