www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Els van den Ban - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Mooie afspraken

“Hoe dochter er nu voorstaat gaat ze niet over.” Aan de telefoon heb ik haar mentor. Dochter staat voor veel vakken weliswaar een 8 of hoger, maar voor de rekenvakken staat ze zware onvoldoendes. De mentor is duidelijk niet goed op de hoogte van haar dyscalculie en van de dingen die ik hierover met school heb afgesproken. Tijd voor een gesprek met de coördinator om orde op zaken te stellen en af te rekenen met dergelijke telefoontjes.

Brief ADHD Medicatie en zorgverzekeringen 2018
Elk jaar maakt het team van Programma ADHD bij volwassenen van PsyQ in Den Haag een overzicht van de beste verzekeringen en de kosten van de medicatie voor ADHD. Dit om te helpen tijdig een goede keuze te maken in de maand december, als u kunt overstappen op een andere verzekering. Klik hier voor de uitgewerkte versie voor 2018.
Column - Petitie

Vanaf 1 januari 2018 verlagen veel zorgverzekeraars de vergoeding van de wettelijke bijdrage op langwerkende ADHD medicatie fors. Er zijn nog wel een paar mogelijkheden om voor een redelijke vergoeding in aanmerking te komen, maar bij deze pakketten hoort een torenhoge premie. Of er is een medische selectie, waarna patiënten met ADHD alsnog uitgesloten worden en zich niet aanvullend kunnen verzekeren. Samen met Impuls & Woortblind ben ik daarom een petitie gestart.

ADHD en slaapproblemen
Hoe ernstiger de ADHD symptomen, hoe groter de kans op slaapproblemen, waaronder een slaaptekort. Dit slaaptekort zou ook het verband tussen ADHD en obesitas kunnen verklaren. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Suzan Vogel.

AGENDA
DIVA-5 Training
13 December 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Cursus Coaching I van ADHD bij volwassenen voor beginners
15 December 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

APSARD Annual Meeting
12 - 14 Januari 2018
Een CME-geaccrediteerde cursus waar befaamde ADHD-specialisten de deelnemers zullen informeren over recente onderzoeksresultaten die van belang zijn voor de klinische praktijk, met de focus op het managen van patiëntenproblematiek en verbetering van de resultaten bij adolescenten en volwassenen met ADHD. Plaats: Washington D.C.
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
12 Januari 2018

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER