www.adhdnetwerk.nl > Home
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 700 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Mediagebruik en multitasking onder jongvolwassenen met en zonder ADHD

Voor mijn master thesis aan de Universiteit van Amsterdam doe ik onderzoek naar mediagebruik en multitasking onder jongvolwassenen met en zonder ADHD. Dit omdat er op academisch gebied weinig tot geen onderzoek gedaan is naar deze leeftijdsgroep in combinatie met ADHD. Op deze manier komen wij er ook eens achter hoe ADHD'ers media gebruiken en of er een verschil is met niet ADHD'ers.

Column - Dromen

Maandenlang hebben we er, met ons team, keihard aan gewerkt. En afgelopen donderdag, 10 april 2014, was het zover: de release van de tweede SUZAN!¡, hét ADHD lifestylemagazine van Nederland!

 

Wetenschappelijk nieuws: Vitaminen voor ADHD?
Er zijn al wat langer geruchten dat combinaties van allerlei vitaminen en mineralen nuttig kunnen zijn voor ADHD. Van vitamine D weten we dat de spiegel vaak te laag is bij mensen met allerlei psychische klachten, zo ook bij depressie en ADHD. Van andere vitaminen en mineralen is dat minder duidelijk. Nu is er een goede studie gedaan met 'EMpower plus', een combinatiepreparaat van verschillende vitamines, mineralen, anti-oxidanten en aminozuren,  die in het gezaghebbende British Journal of Psychiatry is gepubliceerd.
Column - Coevorden
'Je zult maar in #Coevorden wonen, brrr!', twitterde ik een paar dagen geleden naar aanleiding van berichten in de media. Uit onderzoek van de Volkskrant en King, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten, blijkt dat de overheveling van de zorg, dus ook van de JGGZ, van het rijk naar de gemeenten, op 1 januari 2015, de gemeente Coevorden het zwaarst treft. Dit omdat Coevorden het hoogst scoort op de combinatie vergrijzing, schuld en overdragen van zorgtaken.

AGENDA
Cursus ADHD, ASS en AS II
02 Mei 2014
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
“ADHD, Autisme, Dyslexie……, probleem of gave?”
08 Mei 2014

Tijd: 19:30-22:00 (zaal open vanaf 19:00)
Adres: Boba GGZ'; Grotekerksbuurt 1, 3311 CA Dordrecht
Entree: 10 euro (5 euro voor studenten)


Klik hier voor meer informatie.


Reserveren is wenselijk. Dit kan door een mail met u naam/namen te sturen naar 

Info & Update middag ‘QbTest in de behandeling van volwassenen met ADHD'
13 Mei 2014

PsyQ, Kenniscentrum ADHD bij volwassenen organiseert een Info & Update middag ‘QbTest in de behandeling van volwassenen met ADHD' voor behandelaren en zorgmanagers in de GGz. Het delen van nieuwe kennis en ervaring is het doel!

Waar: Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht, van 14.00 - 18.30 uur

Klik hier voor meer informatie.

ADHD Coachopleiding
16 Mei 2014

Data: 16 mei, 6, 20, 27 juni, 5, 26 september, 3 en 31 oktober 2014. De opleidingsdag is een vrijdag.
Tijd: 09.30 tot 17.15 uur
Hoofddocent: mw. drs. O.M. Bauhuis

Kosten: € 1.898,00 (inclusief cursusboeken, koffie/thee en lunches)

Plaats: Groningensingel 1, etage 4a te Arnhem.

 

Deelnemers worden opgeleid en getraind volgens de laatste richtlijnen op het gebied van diagnostiek, behandeling en begeleiding van ADHD tot ADHD coach voor volwassenen en kinderen. 

Meer info: http://curecare.nl/opleidingen_informatie.php?opleidingen_id=92WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
Wetenschappelijk nieuws

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER