www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Rob Pereira (kinderen/jeugd)
Denise Bijlenga (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Televisieserie over ADHD
In een televisieserie (2020) onderzoekt presentator Dennis Weening of zijn innerlijke onrust voortkomt uit ADHD. Hij bezoekt bekende en onbekende lotgenoten, om te achterhalen hoe zij omgaan met de drukte in hun hoofd. Hij laat zien hoe het er bij hem thuis en in zijn werk aan toegaat en laat zich informeren door deskundigen.
Congres ADHD & Lifestyle - 6 februari a.s. in Utrecht
Het ADHD Netwerk organiseert op donderdag 6 februari 2020 het congres ADHD & Lifestyle. In de ochtend geven specialisten lezingen over voeding, medicatie en social media, 's middags zijn er workshops over opvoeding, ouderschap, verkeersveiligheid, positieve geneeskunde en mindfulness. Klik verder voor meer informatie over het programma en inschrijven.
Column - Derde lantaarnpaal

“Wat eten we zaterdag?” “Het is nog maar woensdag, dus daar ben ik nu echt nog niet mee bezig”, zeg ik. Maar dochter gaat niet met dit antwoord akkoord. “We eten op zaterdag toch altijd pizza?” “Vaak wel, maar ik kan toch ook een keer iets anders maken?” Een verkeerde opmerking, want ik zie boosheid en lichte paniek. Ze reageert: “we eten op zaterdag altijd pizza, dat ben ik zo gewend. Je moet dat niet veranderen, ik wil duidelijkheid.

ADHD Medicatie, zorg en verzekering 2020
Elk jaar maakt het team van Programma ADHD bij volwassenen van PsyQ in Den Haag een overzicht van de beste verzekeringen en de kosten van de medicatie voor ADHD. Dit om te helpen tijdig een goede keuze te maken in de maand december, als er kan worden overgestapt op een andere verzekering. Klik hier voor de uitgewerkte versie voor 2020.

AGENDA
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
05 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.

ADHD en lifestyle
06 Februari 2020
ADHD Netwerk organiseert op 6 februari 2020 het congres ADHD en lifestyle voor behandelaars in de Jaarbeurs Utrecht. Programma (9.00-18.00 uur) met plenaire topsprekers en in de middag vijf workshops over opvoeding, ouderschap, verkeersveiligheid, positieve geneeskunde en mindfulness. Inschrijving en volledig programma op deze site.


Cursus ADHD en slaapproblemen
07 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Dit is een interactieve cursus over ADHD, slaap en gezondheid, voor mensen met enige klinische ervaring met ADHD bij volwassenen, die al kennis hebben van de diagnostiek en behandeling van ADHD. Als dat nog niet het geval is, wordt aangeraden eerst de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen te volgen.

DIVA-5 Training
12 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!CONGRES 6 FEBRUARI - ADHD EN LIFESTYLE
Congres 6 februari - ADHD en Lifestyle
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER