www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Column - Diagnoses

“Laat die diagnose eens zitten en kijk hoe een kind wél tot bloei komt”, kopte de Volkskrant. Ene Sanne Bloemink vond het nodig om hierover voor deze ‘kwaliteitskrant’ een column te schrijven. Kinderen zouden veel te snel een diagnose krijgen en daar zijn ze niet bij gebaat.

Column - Verliefd
“Oh mama, ik wil je nog iets vertellen. Ik heb weer een relatie.” Tegenover mij staat mijn puberzoon. “Weer een relatie?” Een glimlach kan ik niet onderdrukken. “Het lijkt zo wel of je het ene vriendinnetje na het andere vriendinnetje hebt en dat is helemaal niet zo. Je bent nu pas voor de tweede keer verliefd.” “Ja”, zegt zoon, “maar ik hoop dat het deze keer heel erg lang gaat duren.”
Effectiviteit en tolerantie van medicatie voor ADHD bij kinderen
Deze maand behandelt Derk Birnie twee wetenschappelijke artikelen over effectiviteit en tolerantie van medicatie voor ADHD bij kinderen en adolescenten.
Column - Puzzelen

Het regent hier al weken onvoldoendes. Voor Duits zelfs twee keer een 1 achter elkaar. Haal dat maar weer eens op. En dat is nog niet alles. Aan huiswerk maken, komt dochter niet meer toe. Ze loopt hopeloos achter, is het overzicht compleet kwijt en er is een allesoverheersende chaos. Ze weet van voren niet meer waar ze van achteren moet beginnen.


AGENDA
Medicatie ADHD bij volwassenen
14 November 2018

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Coaching ADHD bij volwassenen
16 November 2018

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Cursus Diagnostiek en Behandeling van Slaap bij volwassenen met ADHD
30 November 2018

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
07 December 2018

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.COLUMN
COLUMN
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER