www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Carien Smeets (kinderen/jeugd)
Patricia van Wijngaarden (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Column - Tweede puberteit
Zondagmorgen. Het is nog vroeg, maar beneden hoor ik een hoop lawaai. Zoon is duidelijk weer eens aan het ijsberen. Dan loopt hij van de kamer naar de keuken en weer terug. Daarbij stampt hij hard op de grond. En dit niet eventjes, maar wel honderdduizend keer. We dreunen dan letterlijk ons bed uit. Na een tijdje ben ik er helemaal flauw van en storm ik de trap af. “En nu is het genoeg!”
DIVA-5 training: extra cursus
Op 29 november a.s. wordt in Den Haag een extra DIVA-5 training van een dagdeel gegeven voor psychiaters (i.o.), psychologen (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), artsen (i.o) die de cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen hebben gevolgd, dan wel (enige) ervaring hebben met de diagnostiek van ADHD bij volwassenen. 
Save the date: 6 februari 2020 Congres ADHD Netwerk
Het ADHD Netwerk organiseert op donderdag 6 februari 2020 het (dag)congres ADHD en lifestyle in de Jaarbeurs in Utrecht. Op het programma 3 plenaire topsprekers en 5 interactieve workshops over o.a.stimulantia in de zwangerschap, voeding, social media en opvoeding in relatie tot ADHD. En meer! Programma en inschrijving vanaf 18 november op deze website, met vroegboekkorting tot 15 december a.s.
Column - Verlopen patent

‘Volgens onze gegevens heeft u het geneesmiddel Atomoxetine in gebruik. Dit medicijn is in Nederland bekend geweest onder de merknaam Strattera®. Het patent van dit geneesmiddel is verstreken, wat inhoudt dat andere fabrikanten dit middel onder de stofnaam in de handel mogen brengen. Omdat de ontwikkelingskosten door deze fabrikanten niet meer gemaakt hoeven te worden, zullen deze geneesmiddelen een veel lagere prijs hebben dan het merkgeneesmiddel.


AGENDA
Medicatie ADHD bij volwassenen
22 November 2019

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassen en ouderen  geeft interactieve cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen en ouderen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
29 November 2019

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassen en ouderen  geeft interactieve cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen en ouderen met ADHD voor professionals in de GGZ.

DIVA-5 training: extra cursusdag
29 November 2019
Een training van een dagdeel voor psychiaters (i.o.), psychologen (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), artsen (i.o) die de cursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen hebben gevolgd, dan wel (enige) ervaring hebben met de diagnostiek van ADHD bij volwassenen.
DIVA-5 Training
17 Januari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER