www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Crowdfunding onderzoek stemmingswisselingen ADHD vrouwen
Vrouwen met ADHD hebben last van stemmingswisselingen, oftewel 'MoodCycles'. Voorafgaand aan de week dat ze ongesteld worden zijn de stemmingswisselingen heftiger dan normaal. 
Dit is dan ook hèt onderwerp dat deze vrouwen bezig houdt en het liefst verder onderzocht zouden willen zien. Om dit ADHDFund-onderzoek gefinancierd te krijgen is een crowdfundingsactie gestart.
Column: Verplichte rust
‘Na de ingreep is het verstandig om twee weken thuis te blijven. U mag niet zwaar tillen. Zolang u hechtingen heeft, is autorijden op eigen risico en wordt afgeraden. U kunt een verminderd reactievermogen hebben.’ Dit staat in de verpleegkundige overdracht. In rode letters staat erbij geschreven: ‘zes weken niet stofzuigen!!!’
Medicatie App met extra functies
Het juist innemen van medicatie is van levensbelang. Daarom worden er medicatie apps ontwikkeld om de inname van medicatie niet te vergeten. De MedApp (ontstaan vanuit de Technische Universiteit Eindhoven) heeft een paar extra functies zoals het kunnen scannen van medicatie doosjes en het kunnen zoeken naar interacties van diverse geneesmiddelen.
Diagnostisch Interview voor ADHD bij volwassenen (DIVA-5) online
Het Diagnostisch Interview voor ADHD bij volwassenen (DIVA-5) is de derde editie van het eerste gestructureerde Nederlandse interview voor ADHD bij volwassenen. DIVA-5 is gebaseerd op de DSM-5 criteria.

AGENDA
Medicatie II bij ADHD bij volwassenen voor gevorderden
22 September 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
04 Oktober 2017
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
Cursus Coaching I van ADHD bij volwassenen voor beginners
11 Oktober 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

DIVA 2.0 Training
13 Oktober 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
WETENSCHAPPELIJK NIEUWS

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER