www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Rob Rodrigues Pereira (kinderen/jeugd)
Pieter-Jan Carpentier - voorzitter (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.NIEUWS
Column - Petitie

Vanaf 1 januari 2018 verlagen veel zorgverzekeraars de vergoeding van de wettelijke bijdrage op langwerkende ADHD medicatie fors. Er zijn nog wel een paar mogelijkheden om voor een redelijke vergoeding in aanmerking te komen, maar bij deze pakketten hoort een torenhoge premie. Of er is een medische selectie, waarna patiënten met ADHD alsnog uitgesloten worden en zich niet aanvullend kunnen verzekeren. Samen met Impuls & Woortblind ben ik daarom een petitie gestart.

ADHD en slaapproblemen
Hoe ernstiger de ADHD symptomen, hoe groter de kans op slaapproblemen, waaronder een slaaptekort. Dit slaaptekort zou ook het verband tussen ADHD en obesitas kunnen verklaren. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Suzan Vogel.
Online petitie: steun en verspreiding gevraagd!
Vanaf 2018 staan mensen met ADHD in de kou. Zij betalen dan de volle mep voor hun medicatie. In schril contrast met andere mensen die ‘dure’ medicatie nodig hebben. Suzan Otten-Pablos heeft samen met Julie Houben (Impuls en Woortblind) een petitie opgesteld. Een ieder wordt opgeroepen deze te tekenen.
Column - Pilletje nodig? Jammer dan!

“In 2018 wordt de vergoeding voor de wettelijke bijdrage op ADHD medicatie verlaagd naar maximaal €200,- per persoon per kalenderjaar.” Voor mij ligt de brief van de zorgverzekering. Op Twitter was ik hier al voor gewaarschuwd, maar nu ik het zwart op wit zie staan, moet ik toch wel even slikken. We hebben het hier namelijk over een verlaging van 80 procent.


AGENDA
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
06 December 2017
Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.
DIVA-5 Training
13 December 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

Cursus Coaching I van ADHD bij volwassenen voor beginners
15 December 2017

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ.

APSARD Annual Meeting
12 - 14 Januari 2018
Een CME-geaccrediteerde cursus waar befaamde ADHD-specialisten de deelnemers zullen informeren over recente onderzoeksresultaten die van belang zijn voor de klinische praktijk, met de focus op het managen van patiëntenproblematiek en verbetering van de resultaten bij adolescenten en volwassenen met ADHD. Plaats: Washington D.C.


ADHD NETWERK BESTUUR
Pieter-Jan Carpentier - voorzitter Els van den Ban - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Derk Birnie Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Rob Rodrigues Pereira

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER