www.adhdnetwerk.nl > Nieuws en agenda > Nieuwsberichten
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Els van den Ban - vice-voorzitter (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
MEDICATIE APP MET EXTRA FUNCTIES

Het juist innemen van medicatie is van levensbelang: ieder jaar sterven er in Nederland mensen door verkeerd medicijngebruik of door gebrek aan informatie. Door het ontbreken van een landelijk systeem met goede dekking hebben zorgverleners vaak geen zicht op de medicijnen die mensen gebruiken, en patiënten of ziekenhuisbezoekers brengen hun zorgverleners – al dan niet door stress – vaak niet voldoende op de hoogte van hun medicijngebruik.


MedApp is een startup ontstaan vanuit de Technische Universiteit Eindhoven. MedApp levert een gelijknamig mobiel medicatie-platform, ontwikkeld door PharmIT. Patiënten kunnen de app gebruiken om hun medicijngebruik in de gaten te houden. Gebruikers kunnen medicijnwekkers- en herinneringen instellen, bijsluiters bekijken en prijsinformatie raadplegen. Ook handig: door de medicijnverpakking te scannen met een smartphone-camera kan MedApp aangeven of het medicijn geslikt mag worden in combinatie met andere medicijnen.


In de Google Play store is de app inmiddels duizenden keren gedownload. Ook kondigt MedApp een samenwerking aan met een aantal grote ziekenhuizen, waarmee het gebruik nog meer zal toenemen, verwachten de ontwikkelaars. MedApp gaat samenwerken met ziekenhuizen, waarbij patiënten voorafgaand aan een ziekenhuisopname thuis, in een vertrouwde omgeving, rustig hun medicijnoverzicht in kunnen vullen. Op deze manier wordt onjuiste registratie van de medicijnen voorkomen en heeft het ziekenhuis meer zicht op de medicatie, aldus MedApp. Ook komen er nieuwe functies bij in de medicatie-app.


Bron: SmartHealth, 24 augustus 2017 

Meer lezen? Interview met Pit Janssen, interim-apotheker en bedenker van MedAppCOLUMN
COLUMN

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER