www.adhdnetwerk.nl > Nieuws en agenda > Nieuwsberichten
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Patricia van Wijngaarden (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
MY ELECTRIC HOUSE: THEATER MET EN OVER ADHD
De voorstelling van Ilse Krabben is nog te zien in Amsterdam (22 maart, 31 maart en 12 april) en in Winterswijk (21 juli). 


My Electric House is een satire en tragedie in één. Aan de hand van waargebeurde verhalen schildert jonge maker Ilse Krabben een portret van de elektrische wereld van ADHD  én de ADHD-tijd waarin we leven: de snelheid, de waanzin, de tragedies en vreugdes en hoe we eigenlijk allemaal bezig zijn de wanorde te overleven.  De voorstelling is openhartig, rauw, speels en vrij van vorm en regels. Een ode aan chaos en hoe we daar rijker uit kunnen komen.  

 

Mascha van Nieuwkerk (bekend van Fuse) en Walther Glaubitt componeerden de muziek bij deze internationale voorstelling. Binnen het thema heeft Mascha het contrast tussen rust en chaos opgezocht en vertaald naar muziek. Zij componeerde voor cello en loopstation in totaal acht verschillende partijen. 

Podiumadvies kreeg Ilse van Vincent Vernerie (co-founder van het Internationaal gezelschap The Krumple). De voorstelling is Engels gesproken en zal later dit jaar nog door onder andere Frankrijk, Groot-Brittanië en Indonesië toeren. 


‘’De kracht van Ilse in haar optredens en columns is de eigen kwetsbaarheid die ze durft te delen, waarmee ze haar publiek inspireert, sterker nog: moed inpraat. Om door te gaan, om vol te houden, om te geloven in jezelf ook als het (even) niet meezit.’’

― Beatrice Keunen, Hoofdredacteur Balans Magazine


“Ilse Krabben is a comedic and dramatic force of nature. Rarely have I met an artist so uncompromising in her commitment to honesty, and boundless in her creativity. There’s more to Ilse then meets the eye.”

― Jon Levin, Co-Artistic Director, Sinking Ship Productions, NYC.
SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER