www.adhdnetwerk.nl > Netwerkmeetings > Programma 2017
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
PROGRAMMA 2017

Het programma voor de 46e Netwerkmeeting 


ADHD Netwerkers, collega’s en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op de eerstvolgende, 46e Netwerkmeeting:


Datum: 12 oktober 2017

Plaats: Beatrixgebouw, Jaarbeurs, Utrecht

Tijd en zaal: open vanaf 17.30 uur, voordrachten van 18.00 - 21.00 uur

 

Entree en Inschrijven

De entree is gratis voor leden van de Stichting ADHD Netwerk.

Indien u nog geen lid bent is de entreeprijs, afhankelijk van uw beroepsgroep € 75.- of € 100,-. 

U bent daarmee dan ook meteen voor een jaar lid van de Stichting ADHD Netwerk.

U kunt zich vòòr 5 oktober a.s. inschrijven via het inschrijfformulier meetings/congressen.


Programma 

17.30 – 18.00 uur    Aanmelding, koffie, broodjes


18.00 – 18.15 uur    Inleiding door Pieter-Jan Carpentier

 

18.15 – 19.00 uur    Presentatie Sanne Vink - Cognitieve gedragstherapie (CGT) bij ADHD

Uit tal van onderzoeken is duidelijk geworden dat medicamenteuze behandeling boven psychosociale interventies te verkiezen is als het gaat om het effectief behandelen van ADHD.  Voor de evidentie van het effect van cognitieve gedragstherapie (CGT) op de ADHD kernsymptomen is vooralsnog matig wetenschappelijk bewijs. Toch is er de laatste jaren meer aandacht voor de inzet van cognitieve gedragstherapie (CGT), waarbij dysfunctionele cognities die onbewust een negatieve (remmende) invloed uitoefenen op gevoelens en gedrag omgezet worden.  Sanne Vink, GZ Psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut (in opleiding tot arts), past al jaren cognitieve gedragstherapie toe bij jongeren en volwassenen met ADHD. Zij zal ons meenemen in wat uit de literatuur bekend is over CGT bij ADHD en hoe zij de CGT inzet in de behandeling bij deze specifieke doelgroep. Doel van de lezing is vooral ook praktische handvatten mee te geven in het begeleiden / behandelen van deze doelgroep.


19.00 – 19.15 uur    Pauze

 

19.15 – 20.00 uur    Presentatie Ingrid Verheul - ADHD en Ondernemerschap

In de oren van veel mensen heeft ADHD een negatieve klank. Dit is niet zo raar want het is algemeen bekend dat ADHD gepaard gaat met o.a. aandachtsproblemen en impulsief (soms risicovol) gedrag. Des te belangrijker is het om aandacht te besteden aan de potentiële kracht die schuilt in ADHD. Er zijn veel bekende succesvolle ondernemers van wie bekend is dat zij ADHD hebben. Denk bijvoorbeeld aan Richard Branson (Virgin Group), David Neeleman (JetBlue Airlines) en Paul Orfalea (Kinko’s). Ondernemers met een eigen bedrijf worden doorgaans gekenmerkt door veel energie, ze deinzen niet terug voor risico’s, en zijn vaak creatief. Allemaal kenmerken die ook toegeschreven kunnen worden aan ADHD. Dit biedt een interessant toekomstperspectief voor (jong) volwassenen met ADHD die problemen hebben met het vinden van een passende baan en/of moeite hebben om hun draai te vinden in loondienst. Onderzoek wijst uit dat er een positieve relatie is tussen (kenmerken van) ADHD en het hebben van een eigen bedrijf.

Dr Ingrid Verheul is Assistant Professor of Entrepreneurship aan het Centre for New Business Venturing and Entrepreneurship (Rotterdam School of Management).

 

20.00 – 20.45 uur    Presentatie Ilse Krabben - Creatieve ondernemer met ADHD

Creativiteit en creatieve vakken zijn allesbehalve gestructureerd. Zijn creatieve beroepen daarom juist wel of juist niet iets voor ons ADHD'ers? Hoe kunnen we het beste gebruik maken van het ADHD-brein? De ADHD ombuigen tot een aanwinst in plaats van het als een verlies te zien of een constant gevecht.

'Tachtig procent van de tijd ervaar ik als creatieve ondernemer de ADHD als ‘de hemel’. Het leidt tot eindeloze inspiratie en energie. ‘Mits’ je je brein zo goed hebt leren kennen en trainen dat jij er de baas over bent geworden. Hoe kunnen we structuur aanbrengen in alle prikkels en gedachtes? En wat levert dat op: Ruimte, rust, focus en uiteindelijk ook meer creativiteit. En wat is het verlies of gevaar wanneer we dat allemaal niet doen?  Ik zal spreken over mijn persoonlijke reis door hemel en hel (die ADHD soms ook is) en hoe ik de goudstukken vond aan het eind van de regenboog: de praktische tools om met ADHD om te gaan en inzichten over de veelzijdigheid van mijn ADHD-brein.'

Ilse Krabben is actrice, theatermaakster, schrijfster, docent en coach. 

 

20.45 – 21.00 uur    Vragen/discussie


Wij hopen u allen te zien op 12 oktober 2017. 

U kunt zich vòòr 6 oktober a.s. inschrijven via het inschrijfformulier meetings/congressen.

Reizen per trein wordt sterk aanbevolen.

 

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, NVK, NIP, FGZPt, ABSG, K&J/OG, VSR en V&VN.

 

Met vriendelijke groet,

Pieter-Jan Carpentier

voorzitter Stichting ADHD NetwerkADHD NETWERK BESTUUR
Pieter-Jan Carpentier - voorzitter Els van den Ban - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Derk Birnie Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Rob Rodrigues Pereira

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER