www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Denise Bijlenga (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Column - Dag 65

Het is nog stil in huis. Er zijn geen wekkers gezet, dus zoon en dochter slapen uit. Ze hebben het vast weer laat gemaakt en voor school staat er niet veel bijzonders op het programma. De hond kijkt me verwachtingsvol aan. Ze heeft honger en ik geef haar te eten. Als ze het op heeft, gaat ze uitbuiken op haar vaste plekje op de bank. Met een diepe zucht maak ik een grote kop koffie. Dag 65 in quarantaine is begonnen.

Webinar ADHD Netwerk: 11 juni a.s.
De 54e Netwerkmeeting van het ADHD Netwerk zal op donderdag 11 juni a.s. de vorm krijgen van een webinar, met twee lezingen tussen 19.30-21.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Programmapagina onder Netwerkmeetings.
ADHD en seksualiteit: webinar op woensdag 12 mei a.s.
In samenwerking met Impuls & Woortblind vindt er op dinsdag 12 mei a.s. van 20-21 uur een webinar plaats over ADHD en seksualiteit. Zafanja Hartog, consulent seksuele gezondheid NVVS en psycholoog met specialisme ADHD/ADD, geeft deze avond informatie over de invloed van AD(H)D op seksualiteit en relaties. 
Wetenschappelijk Artikel - Genen, ADHD en medicatie

De associatie tussen kwantitatieve respons op aandachtstekort / hyperactiviteit medicatie en eerder geïdentificeerde genen die relatie hebben met neurobiologische ontwikkelingsstoornissen als ADHD. 

Dit boeiende Chinese onderzoek heeft zich op het volgende gericht: recent beeldvormend onderzoek suggereert dat methylfenidaat (MPH) en atomoxetine (ATX) gemeenschappelijke mechanismen zouden kunnen hebben bij sortering van effect van de behandeling van de aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). 

AGENDA
Online Cursus ADHD en slaapproblemen
29 Mei 2020

Wordt gegeven via Zoom!

 

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Dit is een interactieve cursus over ADHD, slaap en gezondheid, voor mensen met enige klinische ervaring met ADHD bij volwassenen, die al kennis hebben van de diagnostiek en behandeling van ADHD. Als dat nog niet het geval is, wordt aangeraden eerst de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen te volgen.

DIVA-5 Training
03 Juni 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!

Webinar ADHD Netwerk
11 Juni 2020
Het ADHD Netwerk organiseert haar 54e Netwerkmeeting op donderdag 11 juni a.s. in de vorm van een webinar, met twee lezingen tussen 19.30-21.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Programmapagina op deze website.
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
18 September 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
WETENSCHAPPELIJK NIEUWS
COLUMN
COLUMN
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER