www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Dinemarie Teunissen (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
ADHD Medicatie, zorg en verzekering 2020
Elk jaar maakt het team van Programma ADHD bij volwassenen van PsyQ in Den Haag een overzicht van de beste verzekeringen en de kosten van de medicatie voor ADHD. Dit om te helpen tijdig een goede keuze te maken in de maand december, als er kan worden overgestapt op een andere verzekering. Klik hier voor de uitgewerkte versie voor 2020.
Column - Succeservaringen

“Mama, wil jij niet even voor mij bellen? Dat gedoe aan de telefoon… Anders mail ik wel hoor, dat is veel makkelijker.” Voor mij staat dochter. Ze moet voor school een stageplek zoeken en vinden voor een weekje. “Niet mailen”, zeg ik. “Bellen is veel persoonlijker. Bovendien krijg je dan meteen antwoord. Dat is toch fijn?”

Column - Stuiterbal
En daar zitten we dan. Op de school van zoon, omdat het op zijn stage niet goed zou gaan. Aan de telefoon was de mentor niet zo aardig, maar nu worden we wel vriendelijk ontvangen. Dat is in ieder geval fijn, want zoon is knap zenuwachtig. “Stel je voor dat ze op school zeggen dat ik niet geschikt ben voor de opleiding? Wat dan?”
Internationale bijwerkingenweek
Op maandag 25 november start de Internationale Bijwerkingenweek (MedSafetyWeek). Dit is een internationale (social) media campagne waarin het CBG aandacht vraagt voor het belang van melden van bijwerkingen. Het thema van dit jaar is ‘polyfarmacie’: bijwerkingen bij gebruik van meerdere medicijnen tegelijkertijd.

AGENDA
DIVA-5 Training
17 Januari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen
05 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.

ADHD en lifestyle
06 Februari 2020
ADHD Netwerk organiseert op 6 februari 2020 het congres ADHD en lifestyle voor behandelaars in de Jaarbeurs Utrecht. Programma (9.00-18.00 uur) met plenaire topsprekers en in de middag vijf workshops over onder meer opvoeding, ouderschap, verkeersveiligheid, positieve geneeskunde en mindfulness. Inschrijving en volledig programma vanaf 18 november a.s. op deze site.


Cursus ADHD en slaapproblemen
07 Februari 2020

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Dit is een interactieve cursus over ADHD, slaap en gezondheid, voor mensen met enige klinische ervaring met ADHD bij volwassenen, die al kennis hebben van de diagnostiek en behandeling van ADHD. Als dat nog niet het geval is, wordt aangeraden eerst de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen te volgen.CONGRES 6 FEBRUARI - ADHD EN LIFESTYLE
Congres 6 februari - ADHD en Lifestyle
ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER