www.adhdnetwerk.nl > Netwerkmeetings > Programma 2017
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Els van den Ban - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Anne van Lammeren (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
PROGRAMMA 2017

Het programma voor de 44e Netwerkmeeting 


ADHD Netwerkers, collega’s en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op de eerstvolgende, 44e Netwerkmeeting:


Datum: 30 maart 2017

Plaats: Beatrixgebouw, Jaarbeurs, Utrecht

Tijd en zaal: open vanaf 17.30 uur, voordrachten van 18.00 - 21.00 uur

 

Entree

De entree is gratis voor leden van de Stichting ADHD Netwerk.

Indien u nog geen lid bent is de entreeprijs, afhankelijk van uw beroepsgroep € 75.- of € 100,-. 

U bent daarmee dan ook meteen voor een jaar lid van de Stichting ADHD Netwerk.

 

Programma 

17.30 – 18.00 uur    Aanmelding, koffie, broodjes


18.00 – 18.15 uur    Inleiding door Pieter-Jan Carpentier

 

18.15 – 19.00 uur    Presentatie Lizanne Schweren - ADHD-medicatie en het zich                                                       ontwikkelende brein

Vorig jaar haalde Minister Schippers naar aanleiding van Kamervragen recent Nederlands onderzoek aan naar de lange termijn effecten van ADHD medicatie op het zich ontwikkelende brein. Het was een reactie op de onrust over ADHD medicatie die was ontstaan door suggestieve berichtgeving over de overeenkomsten met harddrugs als cocaïne en ecstasy.

In deze presentatie bespreekt Lizanne Schweren  de resultaten van dat door Schippers aangehaalde onderzoek.  

Momenteel vervolgt Schweren in Cambridge haar onderzoek naar de ontwikkeling van het brein van jongeren, na haar geruchtmakende cum laude promotie Stimulants and the developing brain in Groningen.

 

19.00 – 19.15 uur    Pauze

 

19.15 – 20.00 uur    Presentatie Dora WynchankADHD en slaap: late slaap, vroege                                               veroudering (presentatie in het Engels)

Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) in volwassenen is geassocieerd met slaapstoornissen, net als insomnia en Delayed Sleep Phase Syndrome (DSPS). Cellulaire veroudering kan bij mensen op verschillende manieren worden gemeten, waaronder via de biomarker telomeer lengte in leucocyten (LTL).

Uit onderzoek blijkt dat volwassenen met ADHD een verhoogde kans hebben op het ontwikkelen van chronische slaapstoornissen. De link tussen ADHD en slaap was echter nog niet voldoende onderzocht. Deze lezing behandelt recent onderzoek en conclusies.

 

20.00 – 20.45 uur    Presentatie Hans Supèr - Nieuwe objectieve methode voor ADHD-

                                diagnostiek

Braingaze (spin-off van de Universiteit van Barcelona) ontwikkelt ‘Mind Tracking Solutions’ die cognitieve processen herkennen en classificeren voor klinische toepassingen. De unieke methode van Braingaze (gepatenteerd in 44 landen) maakt gebruik van de voorspellende waarde van minuscule en onwillekeurige oogbewegingen als marker voor cognitieve verwerking van visuele informatie. Het meten van deze oogbewegingen vind plaats door een eye tracker, die onderaan een computerscherm wordt bevestigd. BGaze ADHD test werkt op basis van het meten van patronen van onwillekeurige oogbewegingen terwijl de patient een simpel videospel speelt. Gebruik makend van Machine Learning algoritmen wordt met meer dan 90% zekerheid een uitspraak gedaan over de waarschijnlijkheid van een ADHD diagnose. De onwillekeurige oogbewegingen maken het mogelijk om de ADHD diagnose te baseren op meer dan alleen het vaststellen van de aanwezigheid van symptomen. BGaze ADHD neemt zo middels een test van ongeveer 10 minuten een stuk subjectiviteit weg uit de ADHD diagnostiek. 

De lezing presenteert de wetenschappelijke achtergrond en de klinische resultaten van de nieuwe ADHD diagnose.

 

20.45 – 21.00 uur    Vragen/discussie


Aanmelding en catering

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier meetings/congressen

 

Wij hopen u allen te zien op 30 maart 2017.

Reizen per trein wordt sterk aanbevolen.

 

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, NVK, NIP, FGZPt, ABSG, K&J/OG, VSR en V&VN.

 

Met vriendelijke groet,

Pieter-Jan Carpentier

voorzitter Stichting ADHD NetwerkADHD NETWERK BESTUUR
Pieter-Jan Carpentier - voorzitter Els van den Ban - vice-voorzitter Nannet Buitelaar - secretaris Sanne Vink - penningmeester
Derk Birnie Dinemarie Teunissen Miriam Wauters Rob Rodrigues Pereira

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER