www.adhdnetwerk.nl > Home
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Rob Pereira (kinderen/jeugd)
Denise Bijlenga (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
HOME

De Stichting ADHD Netwerk werd op 19 januari 2010 opgericht door bestuursleden van het Artsen Netwerk ADHD en de Stichting Netwerk ADHD bij volwassenen. Door deze samenwerking willen wij benadrukken dat ADHD in alle levensfasen voorkomt en hopen we de continuïteit van de zorg voor ADHD patiënten te verbeteren.


Eén van de doelen van het ADHD Netwerk is informatievoorziening via deze website.

De website is bedoeld als forum voor behandelaren, om kennis uit te wisselen en om nieuwe ontwikkelingen te horen. Er zijn op dit moment ruim 500 leden.


Voor patiënten biedt deze website een adressenlijst van behandelaren die gespecialiseerd zijn in behandeling van ADHD.


Protocol Stichting ADHD Netwerk in verband met de Privacywetgeving m.i.v. 25-05-2018

Stichting ADHD Netwerk respecteert en garandeert de privacy van al haar leden en participanten.

Op generlei wijze worden gegevens van leden en participanten verstrekt aan derden, verspreid op internet of andere media, anders dan met toestemming van de betrokkenen (de Behandelarenlijst). NIEUWS
Column - ADHD door taal?
‘We plakken te snel een etiket op kinderen die zich anders gedragen’, kopt Het Parool. Psychiater David Con stelt dat ouders hun kind snel labelen met ADHD of autisme als het zich anders gedraagt. We beroepen ons te veel op de wetenschap en te weinig op onze taal.
ADHD and Sleap - webinar (Engelstalig)
Prof. Dr. J.J. Sandra Kooij (Professor ADHD bij Volwassenen Amsterdam UMC/VUMc) zal op dinsdag 26 januari a.s. om 20 uur online geinterviewd worden over het thema ADHD, slaap en gezondheid.(in het Engels.) Registreren kan hier. 
Column - Rampjaar
“Het feestje waar ik naar toe zou gaan, gaat niet door. Met oud & nieuw zit ik dus thuis op de bank.” Het vriendinnetje van dochter kijkt me aan. “Maar dan kom je toch gezellig hier?”, opper ik. Haar reactie is meteen enthousiast. 
Column - Ladekastje
“Mag ik een boterham en wat drinken pakken? Bij mij werkt het beter om eerst wat te eten en dan pas mijn medicatie te nemen.” “Natuurlijk mag dat, bedien jezelf”, zeg ik. Het vriendinnetje van zoon komt hier al een tijdje, dus ze hoeft van mij niet alles meer te vragen. “Goed, dan doe ik dat.” Ze kijkt op de klok. Langzaamaan druppelt iedereen binnen en uiteindelijk zitten we gezellig met ons allen aan tafel.

AGENDA
Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen
20 Januari 2021

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Deze interactieve cursus biedt je in 1 dag overzicht over achtergronden van diagnose en behandeling van ADHD bij volwassenen en ouderen.


Wij houden rekening met de RIVM-richtlijnen.

DIVA-5 Training
22 Januari 2021

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

De DIVA 2.0 is op basis van de DSM-5 criteria geüpdatet naar DIVA-5. In deze cursus word je snel bijgepraat over de veranderingen en de toepassing van de DIVA-5 in de dagelijkse praktijk.

Leer hoe je ADHD diagnostiek doet en vind je het belangrijk om AD(H)D vast te kunnen stellen, doe dan de DIVA training! Wordt een echte diva in de DIVA!


Wij houden rekening met de RIVM-richtlijnen.

Webinar ADHD and Sleep
26 Januari 2021
Prof. Dr. J.J. Sandra Kooij (Professor ADHD bij Volwassenen Amsterdam UMC/VUMc) zal op dinsdag 26 januari a.s. om 20 uur online geinterviewd worden over het thema Slaap en ADHD. Registreren kan hier.
Cursus Medicatie ADHD bij volwassenen
29 Januari 2021

Het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen geeft cursussen over de diagnostiek en behandeling van volwassenen met ADHD voor professionals in de GGZ. Inschrijven kan via de link!

 

Snel ingepraat worden over medicatie bij volwassenen met ADHD? Tot de doelgroep van de cursus behoren psychiaters, artsen, verpleegkundig specialisten en andere beroepsbeoefenaren die de Basiscursus Diagnostiek en Behandeling hebben gevolgd. De cursus is geheel interactief voor zowel beginners als gevorderden.ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Sanne Vink - penningmeester Dinemarie Teunissen
Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER