www.adhdnetwerk.nl > ADHD Netwerk > ADHD Netwerk bestuur
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
ADHD NETWERK BESTUUR
Denise Bijlenga
Denise Bijlenga

Denise Bijlenga (psycholoog, promotie in 2010 aan het AMC Amsterdam) is senior onderzoeker bij PsyQ Kenniscentrum ADHD bij volwassenen in Den Haag. Het Kenniscentrum heeft, samen met de polikliniek PsyQ Programma ADHD bij volwassenen, een TopGGZ keurmerk. Dat staat voor excellente gespecialiseerde zorg, waarbij nieuwe kennis uit onderzoek direct wordt gebruikt in de behandeling van ADHD bij volwassenen.

 

Denise doet verschillende soorten wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ADHD bij volwassenen en aanverwante onderwerpen, zoals bijkomende psychiatrische stoornissen die veel voorkomen bij mensen met ADHD, de impact van ADHD op het dagelijks functioneren, of het onderzoeken van verschillende soorten behandelingen bij ADHD. De grootste onderzoekslijn bij het Kenniscentrum is die van ADHD en slaapproblemen. Haar werk bestaat voornamelijk uit het opzetten, uitvoeren en rapporteren van wetenschappelijk onderzoek, de acquisitie van onderzoeksgelden, en het superviseren van promovendi en stagiaires voor hun eigen onderzoek. 

Kijk hier voor de lijst van haar wetenschappelijke publicaties.

 

Haar interessegebieden zijn methodologie en statistiek, slaap/waak onderzoek, en de rol van slaapproblemen bij ADHD vanaf de kindertijd tot in de volwassenheid.

 

Conflict of interest: geen.ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Sanne Vink - penningmeester Dinemarie Teunissen
Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER