www.adhdnetwerk.nl > ADHD Netwerk > ADHD Netwerk bestuur
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Els van den Ban - voorzitter (kinderen/jeugd)
Dion Leiblum (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
ADHD NETWERK BESTUUR
Carien Smeets
Carien Smeets

Carien Smeets is kinderarts in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) met ADHD en sociale pediatrie als specialisatie. Ze volgde haar opleiding geneeskunde in Maastricht om vervolgens haar specialisatie kindergeneeskunde in Arnhem en Nijmegen af te ronden.


De sociale pediatrie heeft in de volle breedte haar interesse maar in het bijzonder draagt ze de zorg rondom ADHD een warm hart toe. Smeets geeft leiding aan het ADHD centrum Tilburg ETZ. Er werken 6 kinderartsen, een verpleegkundige specialist en twee ADHD verpleegkundigen voor kinderen met ADHD. Als een van de weinige centra in Nederland is het afnemen van een QB-test mogelijk. Met deze test wordt objectief onderzocht hoe een kind reageert op medicatie. In 2015 stond Smeets aan de wieg van de regionale ADHD zorg Tilburg. Dit is een ketenzorgproject waarin GGD, huisartsen, het ADHD centrum Tilburg ETZ en de GGzBreburg intensief samenwerken met als doel kinderen met een vermoeden op ADHD snel in kaart te brengen, ondersteunende en medicamenteuze behandeling te initiƫren om de zorg vervolgens over te dragen naar de huisarts. Smeets heeft een actieve rol in de scholing van de huisartsen, praktijkondersteuners, GGD artsen en verpleegkundigen in het kader van deze ketenzorg.


Ze beoefent met veel enthousiasme de volle breedte van het vak kindergeneeskunde, heeft een actieve bijdrage aan de organisatie van de vakgroep en geeft op meerdere vlakken onderwijs (zoals reanimatie van kinderen), kindermishandeling en kinderdermatologie. Smeets participeert actief in de opleiding van artsen in de kindergeneeskunde, huisartsgeneeskunde en spoedeisende hulp.


Het bestuur van het ADHD Netwerk hecht aan onafhankelijkheid en transparantie. Het bestuur onderschrijft de richtlijnen over de vermelding van belangen van de beroepsverenigingen (NVvP, NVK) en de overheid.


Conflict of interest

GeenADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Sanne Vink - penningmeester Dinemarie Teunissen - secretaris
Miriam Wauters Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER