www.adhdnetwerk.nl > Nieuws en agenda > Nieuwsberichten
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
LEZINGEN-SESSIE: “ADHD, AUTISME, DYSLEXIE……, STOORNIS OF GAVE?”

- Wil je eens een ander geluid horen over de onderwijsbehoefte van kinderen?

- Denk je dat ons onderwijssysteem mogelijk tekort schiet t.o.v. kinderen met “labels”?

- Heb je wel eens het gevoel dat niet onze jeugd gek geworden is, maar dat de

  “volwassen” samenleving minder begripvol lijkt?

- Wil je eens over “andere” wetenschappelijke onderzoeken horen op het

   gebied bovengenoemde labels?

Herken je dit en zoek je “een nieuw geluid”, kom dan op 8 november naar Soest!

Datum        : 8 november 2011

Aanvang     : 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Locatie        : De Ruimte Soest

Adres          : Insingerstraat 39

                       3766 MA Soest

Entree         : 10 euro

Reserveren: mailen of bellen: of 06 – 1147 0220,   of peggyschut99@gmail.com

      

Wij adviseren je te reserveren, zodat je weet of er nog een plaats beschikbaar is!!!

Sprekers:
Ilja van Bemmel: Oprichter van democratische school Terra Incognita, vader van drie kinderen, bushcrafter, autodidact, factotum. Sinds hij enige tijd als stedelijk jager-verzamelaar leefde is hij er van overtuigd geraakt dat de evolutie ons perfect voorbereidt op het leven zelf maar niet op de eisen van de industriële maatschappij die regelmaat en uniformiteit verlangt. De  behoefte om te labellen is volgens hem het gevolg van een historisch proces  dat we nu kunnen loslaten door onze toegenomen kennis en een nieuwe samenleving die variatie als welkom en noodzakelijk beschouwt. In het democratisch onderwijs gebeurt dit al en mogen kinderen zijn wie ze zijn met hun unieke talenten, binnen de veilige grenzen van een gelijkwaardige gemeenschap. Hij citeert graag A.S. Neill* dat “het de vrijheid is, en niet de therapie die kinderen beter maakt”. Meer informatie vindt u op www.terra-incognita.nu.

 

*oprichter van de wereldberoemde democratische school “Summerhill”

 

Peggy Schut: Studeert pedagogiek en heeft ook een tijdjeFilosofie gestudeerd. Zij heeft de diagnose ADHD en begint steeds meer te genieten van de positieve kanten die daarbij horen. Omdat ze veel mensen in haar omgeving kent met de diagnoses ADHD, Autisme, Dyslexie en Hoogbegaafdheid is ze zich hier steeds meer in gaan verdiepen. Ze vond het altijd al vreemd dat deze labels worden gezien als stoornissen of soms zelfs ziekten, want zij vindt mensen met deze labels juist erg creatief en talentvol. Vorig jaar heeft ze samen met Gio Vogelaar het “Positief Label Festival” geïnitieerd en het met Lex Hupe in Nijmegen georganiseerd. Doel was om een positieve kijk op labels te creëren. Haar lezing gaat  over de positieve kanten van deze labels en wat daarover is onderzocht. Ook gaat ze in op hoe we onze benaderingswijze en ons onderwijs zouden kunnen verbeteren naar mensen met deze labels toe.

Gio Vogelaar: Werkte als gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en als schoolmaatschappelijk werker op een internaatsschool. In 2008 besloot hij dat hij niet meer kon werken op de manier die van hem verwacht werd. Nu werkt hij als zelfstandig gezinscoach,  ouder- of jongerenbegeleider, geeft trainingen in bewustwording, workshops percussie en geeft lezingen samen met ervaringsdeskundigen. Meer info: http://www.jeugdzorgvuldig.nl/

Tot slot vragen wij je vriendelijk of je onze lezing onder de aandacht zou willen brengen van mensen uit je kennissen en/of vriendenkring en andere geïnteresseerden?

 
SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER