www.adhdnetwerk.nl > Column > Column archief
VRAAGBAAK VAN DE MAAND
STEL EEN VRAAG AAN ...

Derk Birnie - vice-voorzitter (kinderen/jeugd)
Miriam Wauters (volwassenen)
Sanne Vink (psycholoog)
INSPIRATIE

Door: Suzan Otten-Pablos

 

Meestal heb ik voordat ik aan mijn column begin te schrijven de woorden, het gevoel, de ideeën en de overpeinzingen al in mijn hoofd. En als ik dan uiteindelijk achter mijn computer kruip hoeven de letters eigenlijk alleen nog maar te worden ingetypt en wordt het plaatje vanzelf een verhaal. Maar deze keer is het anders. Geen woorden, geen gevoel, geen ideeën en geen overpeinzingen. Sterker nog: er zijn helemaal geen gedachten en mijn hoofd is leeg. Of nee: er zijn wel gedachten, mijn hoofd is vol en mijn inspiratie is op.

 

Even raak ik in paniek. Flink in paniek. De deadline voor deze column nadert, maar ik heb werkelijk nog steeds geen flauw idee waar het verhaal over zal moeten gaan. Voor het eerst, in de twee jaar dat ik voor het ADHD Netwerk schrijf, vraag ik me serieus af of ik deze column überhaupt wel zal gaan fiksen. Wat zal ik doen? Vragen of we de deadline uit kunnen stellen? Of zal ik het misschien gewoon maar helemaal een keertje overslaan?

 

Op het moment dat ik dat laatste denk voel ik me nog beroerder worden. Maar ook vastberaden: uitstellen of afhaken is geen optie. Dat is gewoonweg niet mijn mentaliteit. Maar hoe kan het dan dat mijn inspiratie als sneeuw voor de zon lijkt te zijn verdwenen? Is er de afgelopen week dan helemaal niks bijzonders gebeurd binnen ons gezin? Loopt alles bij ons thuis ineens op rolletjes? Hebben we geen gedoe gehad op de school van de kinderen? Is mijn werk misschien toevallig ondertussen stukken saaier geworden? En zijn er deze week helemaal geen politieke blunders gemaakt?

 

De meeste vragen kan ik eenvoudig beantwoorden. Binnen ons gezin lopen de dingen nooit volgens het boekje. We staan met ADHD op en we gaan met ADHD naar bed. En hier kan ik boeken over volschrijven. Alleen nu even niet. Op school is het momenteel inderdaad aardig rustig, maar dat is natuurlijk stilte voor de storm. Ook op mijn werk is het alles behalve saai en politieke blunders waren er deze week in overvloed.

 

Maar waarom heb ik dan geen inspiratie en kan ik alleen maar denken aan zon, zee, strand? Aan verse croissantjes en een heerlijk koud drankje op een terrasje in de Franse zon? Aan het slenteren in Franse winkelstraatjes en aan het bezoeken van de typische Franse marktjes? Aan zwemmen, barbecueën en gewoon lekker uitrusten? 

 

Ineens weet ik het. Dit is mijn laatste column voor de vakantie en ik ben moe. De koek is op en ik moet bijtanken na een vreselijk hectisch jaar. Dat klinkt dramatisch, maar dat is het niet. Want het afgelopen jaar was juist heel inspirerend. Een jaar waarin de meest waanzinnige dingen voorbij zijn gekomen.

 

Van het één op het andere moment verdwijnt het gevoel van paniek, want ik realiseer me: de inspiratie is over een paar weken gewoon weer terug. Want als ik uitgerust terugkom van vakantie zullen de woorden, het gevoel, de ideeën en de overpeinzingen er gewoon weer, als vanouds, uitrollen. Of ik nooit ben geweest. En naar die inspiratie kijk ik nu al uit. Een fijne vakantie allemaal!


01/07/2013


ADHD NETWERK BESTUUR
Els van den Ban - voorzitter Derk Birnie - vice-voorzitter Sanne Vink - penningmeester Dinemarie Teunissen
Miriam Wauters Denise Bijlenga Carien Smeets

SITEMAP   COLOFON   DISCLAIMER